Mantelzorg

Mantelzorgers vinden het vaak de gewoonste zaak om voor hun familie of naaste te zorgen. Ze zetten zich belangeloos in. Maar waar kunnen mantelzorgers zelf terecht? Wanneer zij lichamelijk of psychisch overbelast raken? Wanneer de zorgtaak even te zwaar is geworden?

Bij Royaal Thuis weten we hoe belangrijk mantelzorgers zijn. De zorgprofessionals van Royaal Thuis en de mantelzorgers vullen elkaar aan en versterken elkaar met hun unieke kennis en ervaring.

Daarom hebben wij graag een warm contact met de mantelzorgers van de cliënten die bij ons in zorg zijn. Wij gaan met elkaar in gesprek, bieden een luisterend oor en stemmen de zorg samen af om overbelasting te voorkomen. We verwijzen als dat nodig is door naar organisaties zoals Den Haag Mantelzorg voor aanvullend advies en hulp op maat.

In de toekomst organiseren we mantelzorgbijeenkomsten om advies en ondersteuning te bieden voor mantelzorgers van al onze zorgorganisaties.

Meer informatie

Bent u een mantelzorger? Onze wijkverpleegkundigen gaan graag met u in gesprek om te kijken welke ondersteuning bij u past. U kunt ons bellen of mailen voor informatie of een vrijblijvend gesprek.